Van Franschhoek naar Swellendam

0 Comments

Vandaag hebben we Franschhoek achter ons gelaten. Om een uur of half elf hebben we bij stralend weer afscheid genomen van Ivo, Nadia en Otis en van Eric. Die laatste is nog niet langs gekomen in onze blog, maar is een hele aardig en vriendelijke man uit Malawi die alles in en rondom het huis regelt en bijhoudt. Van de tuin en de was tot het opmaken van de bedden. En natuurlijk namens de eigenaar een oogje in het zeil houdt. Want je weet maar nooit met die Hollandse gasten. 🙂 Het gaf me wel een beetje het gevoel van een oude koloniaal.
In Franschhoek hebben we nog een paar kleine boodschappen gedaan en toen op weg naar Swellendam.

Zodra we het stadje uit waren ging de weg omhoog de Franschoekpas op. Bergtoppen lagen in de wolken en dat hebben we gemerkt. Het werd grijzer en grijzer en de ruitenwissers waren af en toe nodig. Het bleek de voorbode van een verder grijze dag.
De route voerde door een mooi landschap maar het ziet er toch minder uit onder grijze wolken.
Op aanraden van Ivo hebben we halverwege een zijsprong gemaakt naar de ‘Hemel en Aarde-vallei’. Een prachtig gebied en ons reisdoel was daar de Moggs Country Cookhouse voor de lunch.
Van de hemel was uiteraard weinig te zien, maar de lunch was prima. Het restaurant liep gedurende onze lunch bommetje vol en het duurde soms wel wat langer voor we ons eten op tafel hadden.

Na de lunch dezelfde weg weer terug tot aan de N2 richting Swellendam. Daar kwamen we rond 4 uur aan bij ons hotel, La Sosta. Het is een klein B&B-achtig hotel, 6 kamers, prachtige tuin, prima kamer.
Na de koffers te hebben uitgepakt en een eerste koffie hier, zijn we even Swellendam wat gaan verkennen en een eerste plan voor morgen gemaakt.
Bij La Sosta eten we vanavond ook en dat is wat we nu gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *