Laatste dag in Franschhoek

0 Comments

Ook vandaag weer een hele relaxte dag. Net als gisteren gaf de weerapp van Marijke volop grijs aan, maar ook net als gisteren, niets was minder waar: een stralende dag.
Voor de lunch zijn we naar La Motte gegaan. Ook weer een groot wijngoed met een bakkerij/lunchrestaurant in een overweldigend mooi park. Om aan te tonen dat we niet helemaal van het verslaafde soort zijn hebben we geen wijn geproefd, maar heerlijke sapjes van vers fruit en groente bij de lunch genomen. Een ovenvers en rijk belegd broodje gegeten en vooral genoten. Afgesloten met een lekker taartje met koffie. Je begrijpt dat we nu na een paar dagen al vinden dat het behoorlijk afzien is hier 🙂

Na de lunch hebben Ivo en ik, Marijke, Nadia en Otis thuis afgezet (het was bedtijd voor de kleine man) en zijn we boodschappen gaan doen. Het avondmenu moest geregeld worden en daar stond een braai op het programma. Ga hier naar een supermarkt en je kunt je hart ophalen met het mooiste vlees, verse groenten en allerhande ‘ready to braai’ ingrediënten. We hebben weliswaar bescheiden maar deskundig ingeslagen.
Het resultaat vanavond mocht er wezen. Na een goede voorbereiding door Marijke en Ivo deed de grote Weber zijn werk onder leiding van chef-braai Ivo. Een superfijn avondmaal op het zonovergoten terras was het resultaat.

Dit was onze laatste dag hier in Franschhoek samen met Ivo, Nadia en Otis. Morgen trekken we met zijn tweetjes verder. Swellendam is dan het reisdoel. De komende twee weken maken we een bescheiden rondreis door de Western Cape.
Het was heel fijn een paar dagen zo met elkaar en we zien ze over twee weken weer terug in Stellenbosch, waar we dan drie dagen op hetzelfde park een huisje hebben voordat we afsluiten in Kaapstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *