Franschhoek en Boschendal

0 Comments

Vandaag was zeg maar onze eerste echte relaxte dag. Geen ‘op tijd op Schiphol zijn’, geen ‘auto ophalen en kijken wat je mee krijgt’, geen ‘moeten wennen aan links rijden’ of ‘zitten we wel op de goede weg naar Ivo, Otis en Nadia’.
Relaxed en op je gemak opstaan en ontbijten. Dat laatste dan in de tuin in een heerlijke ochtendzon. Behalve de door Ivo en Nadia al gereserveerde lunchlocatie was vooral de vraag wat vinden we leuk om te doen vandaag.
Vanochtend zijn we rustig naar het centrum van Franschhoek gewandeld en hebben daar op een terras lekker koffie gedronken. Franschhoek is net als Stellenbosch een hotspot in de wijnbouw en trekt dan ook wel de belangstelling van toeristen. Gezellige sfeer, maar geen ‘Volendam-achtige’ toestand.

Voor de lunch hadden Ivo en Nadia een picnic gereserveerd bij Boschendal. Dat is een groot landgoed met wijnbouw, maar ook allerlei andere agrarische activiteiten.
Op een groot parkachtig veld kun je daar dan heerlijk verzorgd lunchen. Met een kleedje op het gras of minder echt picnic aan een tafel. Dat laatste hebben wij gedaan. Plaatsje gezocht met wat schaduw van de bomen, ook met het oog op Otis.
Hoe draait de zon? Even kijken zodat we straks ook nog wat schaduw hebben. Volgens Nadia linksom. Ik was overtuigend in mijn stelling dat het rechtsom zou zijn. En dat werd voor waar aangenomen.
Niet dus, Nadia had gelijk (was natuurlijk al vaker onder de evenaar geweest). Hier draait de zon dus via het noorden van oost naar west en dus linksom.
We hebben daar een paar hele fijne uurtjes doorgebracht en na afloop in de boerderijwinkel nog wat gekocht en even gekeken wat ze voor moois voor op de braai hebben. Dat staat nog voor later op de agenda.

Weer thuis hebben we een paar spelletjes rummikub op het terras gespeeld bij een prachtige zonsondergang.
Daarna waren Ivo en Marijke ‘team keuken’ om het avondeten klaar te maken. Nadia en ik ‘team Otis’ voor het avond-bed-ritueel. Gisteren was Marijke al deel van ‘team Otis’, zodat we allebei op de hoogte zijn, want morgenavond passen we op zodat Ivo en Nadia samen uit eten kunnen gaan.
Onderdeel van dat ritueel is dat er een boekje wordt voorgelezen 🙂 Alle onderzoeken wijzen uit dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen, en dat is hier dan ook serieus opgepakt.
Ik heb ‘We gaan op berenjacht’ voorgelezen. Heel leuk, het verhaal op zich gaat natuurlijk wat aan hem voorbij, maar toch trekt het zijn volle aandacht.

One Reply to “Franschhoek en Boschendal”

  1. Voorgelezen worden door opa in Zuid-Afrika, hoe bijzonder is dat? En het maakt hem vast een boekenwurm #familietrekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *