Harde wind en heel veel regen

0 Comments

Zondag hadden we natuurlijk al gehoord dat de school dicht zou blijven op maandag omdat de weersvoorpelling zo slecht was. Dat werd nog eens versterkt door een stevige waarschuwing die we zondagavond na het eten in het restaurant kregen van één van de medewerkers daar. Die gaf het hele dringende advies om voorzichtig te zijn op maandag en eigenlijk om de weg niet op te gaan. Hij liet ons een filmpje zien van een vorige keer dat het zo slecht was. Het water kolkte door de straten. Daarbij vertelde hij nog het nieuwsfeit dat in Kaapstad een grote truck met oplegger van een brug af was geblazen.
We besloten dan ook maandagochtend om voorlopig maar in onze kamer van de B&B te blijven en het eerst maar eens aan te zien. Koffie, een goed boek en een overdekte veranda brachten uitkomst en eigenlijk vonden we het niet eens heel erg vervelend. Een dagje ‘met de benen gestrekt’, ook prima.
In de loop van de ochtend begonnen we ons wel steeds meer af te vragen wat het gevaar nu eigenlijk was. Tsja het weer was niet denderend en af en toe een stevige bui, maar verder….
Voor de lunch zijn we toch maar lekker op pad gegaan en terug naar een stek van de zondag. Van Loveren wine estate had bij het proeflokaal ook een fijne lunch locatie.

Terug in Montagu kwam het bericht dat de scholen ook op dinsdag nog gesloten zouden blijven. Het leek ons op dat moment wat overdreven. Omdat we toch wel graag de school wilden zien en ook omdat we het een en ander voor de school en voor Brenda bij ons hadden, met haar afgesproken dat we in ieder geval op dinsdagmorgen elkaar op school zouden ontmoeten.
De nacht van maandag op dinsdag bracht duidelijkheid: de hele nacht heftige regens en dinsdagochtend bleek het kabbelende beekje achter onze B&B veranderd in een kolkende waterstroom. Vlak voorbij de B&B was de straat afgezet want het water liep zodanig over de weg dat je er met je auto niet door kon. Reden om de scholen gesloten te houden? Wie zal het zeggen, maar uit voorzorg misschien wel verstandig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *